Monday, October 13, 2014

Ruang Tamu Atas | mini gym

Assalam,

Ruang tamu atas, adalah tempat aku paling kerap bertapa. Ruang ni adalah tempat aku bersenam selalunya, sebab ruang ni agak panas...so agak bagus utk keluarkan banyak peluh...hihihi...


Selain jadi mini gym, ruang ni jgk jadi tempat solat dan tempat aku mengajar Mohammad mengaji...Sebelum ni, ruang ni agak terbiar sebab aku tak tahu nak buat ape...huhuhu...semua duduk lepak bawah kan....





aku geram betul tgk cat corak corak kat dinding tu...adik aku punye idea...namanya design main taram....aku nak buat jalur jalur...aku turun bawah kejap...tgk dia dah start mengecat...gggrrr...nak cat balik dah kemalasan pulok...


Dinding tu aku tak letak lg frame...so agak kosong disitu...next project lah nnti...treadmill tu aku beli dapat free basikal...nnti nak pi beli dumbbell pulak...aku terpaksa beli alat alat senaman ni, sbb aku ada masalah kesihatan sblm ni...skrg alhamdulillah makin elok...kalo ikutkan sekadar turun naik tangga, mengemop dah ok utk turun berat badan...


Aku mmg suka ruang yg simple...tak suka sarat sarat...nak tebuk dinding pun mikir panjang dulu...

next project :

gym mat
frames
dumbbell
maybe nak cat semula :)








p/s : abah ku itu mcm ketua kebersihan tau...tu kalo abah dtg rumah aku, aku jd gelabah.hehehe....

No comments: